Početak prodaje novog EQE iz Mercedes-EQ i Mercedes-AMG-a

Dostupni za narudžbu odmah, u salonima od početka kolovoza 2022.

EQE sportska poslovna limuzina nudi sve bitne funkcije EQS-a u malo kompaktnijem formatu. U trenutku predstavljanja, ponuda se u početku sastoji od dvije inačice: EQE 350+ snage 215 kW i EQE 43 4MATIC sa 350 kW kao uvod u električne performanse iz Mercedesa-AMG.

 

EQE 350+ je već opremljen Electric Art interijerom. Za obloge sjedala opcijski su dostupni visokokvalitetni materijali koža i nappa koža. Ambijentalna rasvjeta i pozadinski osvijetljeni elementi interijera s uzorkom Mercedes-Benz stvaraju futuristički ugođaj dnevnog boravka. Osim toga, sportski karakter EQE 350+ može se naglasiti AMG Line eksterijerom i AMG Line interijerom. Vanjština Electric Art, s druge strane, nudi izražajne, elegantne naglaske dizajna.

 

Ne samo da EQE u svom snažnom i učinkovitom pogonskom sustavu nosi gene EQS-a, već i u drugim tehničkim inovacijama i detaljima iznimne udobnosti. Ključne dodatne značajke uključuju upravljanje stražnjom osovinom – dostupno u dvije verzije s kutevima zakretanja od 4,5 stupnja do 10 stupnjeva – kao i tehnologiju DIGITAL LIGHT prednjih svjetala. Uz četiri praktična paketa opreme Advanced, Advanced Plus, Premium i Premium Plus, kao i odgovarajuće unaprijed konfigurirani EQE 350+, budući kupci moći će još brže i lakše pronaći svoj automobil iz snova.

 

Najmlađi predstavnik budućnosti dinamične vožnje: Mercedes AMG EQE 43 4MATIC

Rješenja specifična za AMG, posebno u područjima pogonskog sustava, šasije, kočnica, zvuka, vanjskog i unutarnjeg dizajna kao i opreme, jamče dinamično i emocionalno iskustvo vožnje AMG-a u modelu EQE 43 4MATIC. Ovaj model je standardno opremljen upravljanjem na stražnjoj osovini. Kut upravljanja od do 3,6 stupnjeva potiče agilno upravljanje. Prednja svjetla DIGITAL LIGHT, koja su također standardna oprema, imaju specifičnu AMG projekciju pri otvaranju i zatvaranju vozila.

 

Vozač može promijeniti vozne karakteristike pritiskom na gumb kako bi odgovarao situaciji ili vlastitim željama. AMG DYNAMIC SELECT programi vožnje pokrivaju širok spektar: od visoke udobnosti do naglašenog sportskog karaktera. Važni parametri kao što su karakteristike vožnje i performansi, postavke ovjesa, AMG DYNAMICS s, između ostalog, karakteristikama zakretnog momenta upravljača i AMG SOUND EXPERIENCE, u skladu s tim su uključeni u odabrani program vožnje. Maksimalna pogonska snaga može se pozvati u Sport+ načinu rada ili u svim programima putem kick-downa.

 

Brojne AMG opcije po potrebi poboljšavaju dinamički dojam. To uključuje značajke dizajna kao što je AMG Night Package s elementima u crnoj boji i crnom kromu, crvene kočione čeljusti ili AMG ukrasni elementi od karbonskih vlakana. Električna limuzina visokih performansi također se može dodatno poboljšati u smislu dinamike vožnje, na primjer s AMG keramičkim visokoučinkovitim kompozitnim kočionim sustavom. Tu je i izbor aerodinamično optimiziranih 20- i 21-inčnih AMG naplatka od lake legure.

 

Osim toga, EQE 43 4MATIC može biti opcijski opremljen inovativnim MBUX Hyperscreenom. Njegova velika, zakrivljena površina zaslona proteže se od A stupa do A stupa.

 

Kontaktirajte nas:

Tomislav Tomljanović
tel: +385 31 22 00 17
mob: +385 91 122 00 17
e mail: tomislav.tomljanovic@skojo.hr