Sklad oblika i veličine. Kombinira najbolje od obiteljskog monovolumena i sportskih linija automobila koji su zbog svoje priljubljenosti za cestu zahvalni prilikom dugih vožnji. Nije pretjerano reći kako je namijenjen mladim i aktivnim obiteljima, ljubiteljima prirode i čestih putovanja. Luksuz poznat iz limuzina više klase ugođen je ovdje u svaki detalj – od kokpita, preko kontrastnih šavova na sjedalima, pa do strateški široke rešetke hladnjaka. Pet sjedala, pet vrata, 485 – 1545 litara prtljažnog prostora i sve to unutar 436 centimetara upravo su ono što suvremene obitelji traže od automobila. Motori su u rasponu od 109 do 211 konjskih snaga, a nedavno je predstavljena i Electric Drive izvedba s nultom emisijom štetnih plinova.

Uz nove motore razvijeni su i novi automatski i ručni mjenjači, a ECO start/stop funkcija sad je standardna za sve modele B-klase.

B-klasa ima i 7G-DCT automatski mjenjač s dvije spojke.

Agresivniji, jači i kompaktniji roadster. Dizajnerski inspiriran Mercedes-Benzovim supersportskim modelima. Dvosjed s dovoljno mjesta i za visoke vozače. Krov se spušta vrlo brzo pritiskom na prekidač. Prtljažnik sa spuštenim krovom ima obujam 225 litara, a s podignutim krovom obujam iznosi 335 litara. U brzoj vožnji utjecaj vjetra znatno smanjuje Airguide, zaštita od pleksiglasa. No, ipak ostaje dašak vjetra u kosi jer je, kao što to kabrioletu i pristaje, zamišljeno da vozači ipak osjete brzinu.