Originalni rabljeni dijelovi za Mercedes-Benz s godinu dana jamstva

Mercedes-Benz Centar rabljenih dijelova u ponudi ima više od 300.000 rabljenih dijelova za sve modele automobila iz vlastite game. Riječ je o dijelovima koji dolaze s automobila što su u vlasništvu tvrtke korišteni kao testna vozila ili su funkcionirali unutar rent a car flote.

Nakon određenog vremena korištenja takva vozila se ne upućuju u prodajnu mrežu nego idu na procjenu u specijalizirani Centar proizvođača kako bi ondje bila rastavljena pod nadzorom certificiranih stručnjaka. Prema posebnim procedurama ondje se svi dijelovi testiraju na funkcionalnost unutar cijelih sklopova, a onda se testira i njihova pojedinačna ispravnost. Potom im proizvođač dodijeljuje određene indekse kvalitete, sortira i upućuje ih u prodaju po znatno nižim cijenama.

Indeksacija kvalitete rabljenih dijelova
A – kao nov, bez ogrebotina i oštećenja
B – malo oštećen, ali to ne utječe na njegovu funkcionalnost
C – više oštećen, vizualno uočljiva oštećenja, ali u potpunosti funkcionalan

Svi dijelovi koji stižu iz Mercedes-Benz Centra rabljenih dijelova imaju jednogodišnje jamstvo proizvođača. Prilikom prodaje kupcima će biti prezentiran indeks kvalitete svakog pojedinog komada, no važno je da kupac zna kako bez obzira na stupanj indeksiranih oštećenja svi rabljeni dijelovi u prodaju dolaze tek nakon što im je nesporno utvrđena potpuna funkcionalnost.