NOVI GLE 350d 4M AMG Stigao u naš salon

Novi Mercedes-Benz GLE 350 d 4M AMG koji imamo u salonu dolazi s dizel motorom od 200 kw (272 KS) koji je već usklađen s predstojećim Euro 6d standardom za emisije koji je za nove modele propisan tek od 1. siječnja 2020. Zahvaljujući poboljšanoj tehnologiji tijekom putovanja znatno opadaju emisije dušikovih oksida.

Uz skladne proporcije vozila s dugim međuosovinskim razmakom, kratkim prevjesom i velikim kotačima GLE slijedi strategiju dizajna senzualne čistoće.

Automobil ima mnogo duži međuosovinski razmak (veći za čak 80 mm) i prostranu unutrašnjost. Udobnost se posebno poboljšava dodatnim, trećim redom sjedala, potpuno električno podesivim.

 

Mercedes-Benz GLE 350 d 4M AMG – PREGLED VOZILA

 

Ima potpuno umrežen hidropneumatski aktivni ovjes na osnovi 48 volti, po prvi put u kombinaciji s isto tako novorazvijenim zračnim ovjesom. Ovo je jedini sustav na tržištu gdje se opruge i prigušne sile mogu individualno kontrolirati na svakom kotaču. Zatim, tu je i sustav pomoći pri vožnji koji automobilu omogućuje prepoznavanje gužvi te aktivno podržava vozača u stop-and-go prometu do cca. 60 km/h. Konačno, ako postoji opasnost od sudara s nadolazećim vozilom, GLE će usporiti sam kako bi omogućio vozaču postizanje manevra za izbjegavanje sudara.

Estetska privlačnost novog modela GLE temelji se na skladnoj interakciji emocija i inteligencije, koja je osmišljena za buđenje želje. Dizajn zaokružen karakterističnom bezvremenskom ljepotom, kombinacijom vrhunske tehnologije i kvalitetne izrade te fokusom na samo ono bitno. Moderni luksuz kako na cesti tako i izvan njega: to je dizajnerska poruka novog modela GLE.