REDIZAJNIRANI GLC Izražajan i nepogrešivo raznolik

Kao i njegovi prethodnici, GLC (prva verzija pojavila se na jaesen 2015.) kombinira izvanredne cestovne i terenske vozne karakteristike s prostranošću, praktičnošću i udobnošću. Nadalje, najnovija generacija uključuje napredne pionirske tehnologije, prepoznatljiv dizajn, povezivost i tehnološki napredne informacijske i zabavne sustave.

S prepoznatljivim izgledom, novim operativnim konceptom, inovativnim sustavima pomoći u vožnji i novom ponudom motora, GLC nudi najbolje iz svijeta Mercedes-Benza.

SPORTSKI Vanjski dizajn privlači širokom i sportski vizualnom pojavom.

Mišićavo izvedene površine i prepoznatljivi detalji kao što su kromirani elementi, koji se sada standardno protežu od prednjeg do stražnjeg kraja, redizajnirana prednja svjetla i snažno istaknuta prednja maska osiguravaju upečatljiv terenski karakter.

LUKSUZ Unutrašnjost kombinira luksuz i korisničku prihvatljivost na beskompromisan način.

Izrada je na uobičajeno visokoj razini. a zaslon informacijsko-zabavnog sustava ima veće dodirne zaslone. Štoviše, najnovija generacija MBUX – Mercedes-Benz User Experience multimedijskog sustava impresionira intuitivnim i raznovrsnim operativnim opcijama kao što su dodir, kontrola gestama i optimizirani sustav glasovnih naredbi.

Sustavi pomoći u vožnji značajno su prošireni i nadopunjeni funkcijom upozorenja prilikom izlaska, funkcijom koridora za slučaj nužde i funkcijom detektiranja kraja kolone u prometnoj gužvi, da spomenemo samo neke. Novost također predstavlja Trailer Manoeuvring Assist funkcija koja pruža pomoć prilikom manevriranja prikolicom unazad.

MANJA POTROŠNJA U trenutku početka prodaje, sredinom 2019., GLC će biti opremljen novim benzinskim i dizelskim motorima najnovije Mercedes-Benz obitelji, s većom snagom i nižom potrošnjom – ostali motori naći će se u ponudi kasnije ove godine.

  GLC 200 4MATIC GLC 300 4MATIC GLC 200d 4MATIC GLC 220d 4MATIC GLC 300d 4MATIC
Cilindara/raspored 4/u nizu 4/u nizu 4/u nizu 4/u nizu 4/u nizu
Snaga (kW/KS)
Motor s unutrašnjim sagorijevanjem
145/197 190/258 120/163 143/194 180/245
Snaga električnog motora (kW)
Energy Recovery
Boost

10

10
Maksimalni okretni moment
Motor s unutrašnjim sagorijevanjem (Nm)
280 370 360 400 500
Maksimalni okretni moment
Električni motor (Nm)
150 150
Potrošnja goriva, kombinirana (l/100 km)[1] 7.4-7.1 7.4-7.1 5.5-5.2 5.5-5.2 5.8
CO2emisije, kombinirane (g/km)[1] 169-161 169-161 145-137 145-137 153-151

Najvažnija napredna rješenja modela GLC 

  • MBUX – inovativna telematika: Kombinacija multimedijskih na dodir osjetljivih zaslona, navigacije s proširenom stvarnošću, inteligentne glasovne kontrole s tipkom za razgovor ili ”Hej Mercedes” upitom, povezivosti i korisničkog sučelja sada dovodi model GLC u liniju s najnovijim tehnološkim standardima.
  • POGONSKI SUSTAV U GLC će se ugrađivati sljedeća generacija četiri cilindričnih benzinskih i dizelskih motora veće snage i značajno niže potrošnje goriva – kod benzinskih motora zahvaljujući novom 48-voltnom električnom sustavu s remenom pokretanim starterom-generatorom.
  • NAPREDNI SUSTAVI POMOĆI Active Distance Assist DISTRONIC i Active Steer Assist pružaju još udobniju podršku kako bi vozač održao sigurnu udaljenost i upravljanje. Brzina se namješta automatski ispred zavoja ili križanja. Active Steer Assist pomaže u formiranju koridora za slučaj nužde i kod promjene vozne trake. Rizik od potencijalnih sudara može se smanjiti funkcijom isključivanja Active Brake Assist sustava, autonomnim kočenjem ako vozač ne detektira promet iz suprotnog smjera.

Multifunkcijski upravljač dostupan je u dvije izvedbe i potpuno je revidiran. Njegov prepoznatljivi dizajn prečki još više ističe sportski karakter vozila. Usto, uporaba Active Distance AssistDISTRONIC sustava i na dodir osjetljivih tipki za kontrolu ploče s instrumentima i multimedijskog sustava te glasovnih naredbi šalje jasan signal koji je usmjeren prema budućnosti.