RAKETA Novi CLA 35 4MATIC Shooting Brake

Već peti model u kompaktnoj klasi, novi CLA 35 4MATIC Shooting Brake (kombinirana potrošnja goriva 7,5-7,4 l/100 km; kombinirane CO2 emisije 171-168 g/km) najnovija je točka ulaska u svijet marke Mercedes-AMG. Ovaj model s pet vrata kombinira snažne proporcije sportskog coupé modela s većom funkcionalnošću zahvaljujući produženom krovu, velikim stražnjim vratima prtljažnika, širokom otvoru prtljažnika i promjenjivom unutrašnjošću.

Agilni 2.0-litreni četiri-cilindrični motor visokog momenta razvija snagu od 225 kW (306 KS) koja se promjenjivo raspodjeljuje između prednje i stražnje osovine preko 7-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom i AMG Performance 4MATIC pogona na sve kotače.

TREND Sportske performanse (ubrzanje od 0-100 km/h za 4,9 sekundi) kombiniraju se s većim prostorom za prtljagu ili sportsku opremu i opremu za uživanje na otvorenom.

Dizajn s produženim poklopcem motora, sa svojim bubrezima, široko izvedenim lukovima kotača, tankom bočnom linijom, kompaktnom kabinom i stražnjim krajem naglašene širine, jasno ističe gene sportskog automobila. AMG-specifična prednja maska hladnjaka s dvostrukim prečkama i AMG Line prednji donji spojler s krilcima oko rešetki usisnika zraka kao i prednji razdjelnik i umetci u prečkama na vanjskim rešetkama usisnika zraka u srebrnoj krom boji karakteristični su elementi modela ”35” i time spadaju u prepoznatljive značajke izvedbe Shooting Brake.

Gledajući vozilo sa strane, u oči upadaju aerodinamično optimizirani 18-inčni aluminijski naplatci s 5 dvostrukih krakova (opcijski su dostupni 19-inčni) i dinamično oblikovani bočni pragovi. Linija prozora bez okvira jednaka je liniji samog Coupéa sve do B nosača. Iza njih, linija prozora se kreće značajno više, što olakšava ulazak stražnjih putnika i doprinosi velikom kapacitetu prtljažnika.

Odostraga dominira stražnji donji spojler s umetkom difuzora i četiri okomita krilca, AMG aerodinamični rub krovnog spojlera u boji vozila i dva okrugla završetka ispušnih cijevi s lijeve i desne strane. Dvodijelna uska stražnja svjetla i registarska pločica u sklopu branika čine stražnji kraj posebno širok.

Velika ponuda individualne opreme na zahtjev

 • AMG Night paket s dizajnerskim detaljima u crnoj boji kao što su prednji razdjelnik ili umetci bočnih pragova te crni-kromirani završeci ispušnih cijevi
 • AMG Aerodynamics paket za optimizirano uravnoteženu aerodinamiku, uključujući modificirani prednji razdjelnik i krilca u vanjskim rešetkama usisnika zraka kao i rub krovnog spojlera u crnoj boji visokog sjaja. Ove mjere povećavaju negativni potisak i time stabilnost vožnje prilikom sportske vožnje
 • 48,3-cm (19-inčni) AMG aluminijski kotači s 5 dvostrukih krakova, u crnoj boji visokog sjaja i sjajne završne obrade
 • 48,3-cm (19-inčni) AMG višekračni aluminijski kotači u crnoj boji visokog sjaja i sjajne završne obrade
 • 48,3-cm (19-inčni) AMG višekračni aluminijski kotači, u mat crnoj boji i rubom naplatka sa sjajnom završnom obradom

Vrata bez okvira omogućuju pristup u unutrašnjost s tehnološki naprednim ambijentom, u kojem kvaliteta susreće potpuno digitalne zaslone. Karakteristična značajka modela ”35” uključuje sportska sjedala s presvlakama od ARTICO umjetne kože i DINAMICA crnih mikro vlakana sa crvenim dvostrukim gornjim šavovima, nadopunjeno sa središnjim ukrasnim elementom prednje ploče u obliku crne DINAMICA presvlake sa crvenom ukrasnom trakom.

Karakteristični AMG ambijent također je istaknut sa sportskim papučicama od brušenog nehrđajućeg čelika s gumenim čepovima, podnim prostirkama u crnoj boji s AMG natpisom i umetkom od imitacije nubuck kože, stropnom oblogom od crne tkanine i prednjim AMG pragovima vrata od brušenog nehrđajućeg čelika s natpisom ”AMG”.

Kombinacija sportskog dizajna i sofisticiranih detalja također se može pronaći u MBUX informacijsko-zabavnom sustavu s njegovim inovativnim konceptom uporabe i prikaza. MBUX stvara još veću povezanost između vozila, vozača i putnika. Emocionalno privlačne prezentacije ističu jasnu kontrolnu strukturu i uključuju sjajnu 3D grafiku maksimalne razlučivosti.

ŠIROKI KOKPIT Vizualno, dva zaslona ispod jednog stakla spajaju se u široki kokpit i kao središnji element ističu vodoravnu orijentaciju unutrašnjeg dizajna.

Klijenti mogu birati između tri AMG stila prikaza ploče s instrumentima, “Classic”, “Sport” i “Supersport”. “Supersport” prikaz posebno je privlačan sa središnjim brojačem okretaja i dodatnim informacijama koje se prikazuju u obliku stupića lijevo i desno od brojača okretaja: s trodimenzionalnom perspektivom, posežu daleko u pozadinu umjetnog horizonta. Uz pomoć AMG izbornika vozač može pozvati razne specijalne prikaze:

 • Prikaz prijenosnog stupnja – sa žutim simbolom ”M” u ručnom režimu rada
 • Izbornik zagrijavanja – temperatura motora i ulja mjenjača
 • Izbornik postavki ‑ AMG DYNAMIC SELECT postavke
 • G-mjerač – prikaz uzdužnih i poprečnih sila ubrzanja
 • Race-Timer – štoperica, vremena krugova i sektora
 • Podaci motora – snaga i moment, temperatura motora i ulja mjenjača

  Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake
Motor 2.0-litreni 4-cilindrični linijski motor s turbo punjačem s dva vijka na ispušne plinove
Zapremina 1991 cm3
Maks. snaga 225 kW (306 KS) pri 5800 o/min
Maks. okretni moment 400 Nm pri 3000-4000 o/min
Pogonski sustav AMG Performance 4MATIC potpuno promjenjivi pogon na sve kotače
Mjenjač AMG SPEEDSHIFT DCT 7G mjenjač s dvije spojke
Kombinirana potrošnja goriva 7,5-7,4 l/100 km*
Kombinirane CO2 emisije 171-168 g/km*
Klasa učinkovitosti D
Ubrzanje 0-100 km/h 4.9 s
Maks. brzina 250 km/h**