PREMIJERA Nova A-klasa 2018.

Nova A-klasa mladenačka je i dinamična kao nikada prije, ali i odrasla i udobna. Ponovo definira moderni luksuz u kompaktnoj klasi i revolucionizira unutrašnji dizajn. Tehnološki, nudi niz funkcija koje su prije bile rezervirane za luksuznu klasu. Svi modeli nove A-klase pokretani su novim i učinkovitim dizelskim i benzinskim motorima.

Vanjština nove A-klase odiše sportskim značajkama, dinamikom i emocijama. Progresivni dizajn prednjeg kraja s niskim poklopcem motora, vodoravnim LED svjetlima s kromiranim elementima te dnevnim pozicijskim svjetlima u obliku baklje osigurava emocionalno privlačni izgled. Istaknuta prednja maska s Mercedesovom zvijezdom, čija silueta se otvara prema dnu što je nasljedstvo prethodnika, uključuje klinove u obliku dijamanta i središnju srebrnu prečku koja ističe sportsku notu ovog modela.

Vozilo je vizualno produženo dužim međuosovinskim razmakom i karakterističnom bočnom linijom. Poklopac motora se više spušta u odnosu na prethodni model. Veći lukovi kotača, za kotače dimenzija od 16 do 19 inča, ističu sportski karakter A-klase te zbog njih niže leži na cesti. Vozilo straga ima širi izgled zahvaljujući više istaknutim bokovima kabine.

LIDER Uz koeficijent otpora zraka Cdod0,25 i prednji poprečni presjek (A) od 2,19 m2, nova A-klasa je aerodinamični lider u ovom segmentu.

Unutrašnjost nove A-klase je redefinirana s potpuno novim osjećajem prostranosti. Po prvi put je uklonjen pokrov iznad instrumenata na prednjoj ploči. Zahvaljujući tome, glavno tijelo prednje ploče u obliku krila izdužuje se od jednih do drugih vrata bez vizualnog diskontinuiteta. Široki zaslon je u potpunosti samostojeći.

PET PUTA VIŠE BOJA Zahvaljujući opcijskom ambijentalnom osvjetljenjusa 64 boje, sad je dostupno pet puta više boja nego prije.

ZASLON Potpuno samostojeći zaslon dostupan je u tri inačice

  • s dva 7-inčna zaslona (17,78 cm),
  • s jednim 7- i jednim 10,25-inčnim (26 cm) zaslonom i
  • s dva 10,25-inčna zaslona

Nova A-klasa prvi je Mercedes-Benzov model koji ima potpuno novi multimedijski sustav MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Jedinstvena značajka ovog sustava je njegova mogućnost da uči zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. MBUX se može individualizirati i prilagođava se korisniku, čime se stvara emocionalna veza između vozila, vozača i putnika.

Njegove dodatne značajke uključuju široki zaslon kokpita visoke razlučivosti s uporabom na dodir, navigacijski zaslon s tehnologijom proširene stvarnosti te inteligentnu glasovnu kontrolu s prepoznavanjem prirodnog govora koja se aktivira ključnim riječima “Hej, Mercedes”.

MBUX je revolucija korisničkog iskustva u automobilu. Emotivno privlačne istaknute značajke ističu sveobuhvatnost kontrolne strukture i oduševljavaju izvrsnom 3D grafikom maksimalne razlučivosti koja se renderira, odnosno izračunava i prikazuje u stvarnom vremenu.

Kolekcija Mercedes me aplikacije može se kao ikona staviti na prikaz na praktičan način te slobodno sortirati na početnoj stranici, kao i ostale glavne aplikacije. Usto, u MBUX sustavu prikazuje se online sadržaj kao što su trenutačne cijene goriva ili dostupnost parkirnih mjesta u garažama.

Unatoč sportskom izgledu, nova A-klasa ima značajno veću iskoristivost, što ju čini mladenačkom, ali i odraslom kao nikad dosad. Više prostora za ramena, laktove i glavu te lakši pristup stražnjim sjedalima jasne su prednosti, kao i veći i više obiteljski i rekreacijski prihvatljiv prtljažnik. Značajno je poboljšana i sveobuhvatna vidljivost, što doprinosi sigurnosti i dojmu prostranosti.

Kapacitet prtljažnika iza stražnjih sjedala je 370 litara – 29 litara više u odnosu na prethodni model. Zahvaljujući dvodijelnim stražnjim svjetlima, otvor prtljažnika je 20 cm širi nego prije, a pod prtljažnika je 11,5 cm duži. U kombinaciji s Load Compartment paketom, nasloni stražnjih sjedala mogu seviše uspraviti kako bi se mogli odložiti glomazniji predmeti.

Nova A-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji s kooperativnom podrškom vozaču, što daje najvišu razinu aktivne sigurnosti u segmentu s funkcijama koje su preuzete iz S-klase. A-klasa je po prvi put, u određenim uvjetima, u mogućnosti voziti poluautonomno. Kako bi to učinila, detaljno prati situaciju u prometu: poboljšani radarski sustavi i sustavi kamera omogućuju joj da vidi do 500 metara prema naprijed.

U PONUDI SU TRI IZVEDBE MOTORA

  • A 200 (120kW/163 KS, 250 Nm; s 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke, (kombinirana potrošnja goriva 5.1 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 120 g/km) ili šest stupanjskim ručnim mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva 5.6 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 133 g/km)

  • A 250 s 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (165kW/224 KS, 350 Nm; kombinirana potrošnja goriva 6.0 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 141 g/km)

  • A 180 d s 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (85kW/116 KS, 260 Nm; kombinirana potrošnja goriva 4.1 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 108 g/km)

4MATIC Nova A-klasa je na zahtjev dostupnasa stalnim pogonom na sve kotače 4MATIC s potpuno promjenjivom raspodjelom okretnog momenta.